Ni som är laktoskänsliga – ni vet när man blir bjuden på middag och det serveras exempelvis en gräddig pasta... Panik! Så när Aito (laktos- och glutenfria havreprodukter) frågade om jag ville testa deras produkter kändes det självklart: för att jag är laktoskänslig och för att jag försöker laga mer vegansk och "naturvänlig" mat oftare. Så jag gjorde en pasta på havregrädde som blev SÅ jäkla smarrig (Lilo sa att det var bland det godaste jag lagat). Om du vill testa mitt recept så kommer det här: Krämig pasta med svamp Du behöver: Cirka 300 g tagliatelle (välj äggfri om du är vegan) annars rekommenderar jag pappardelle (med ägg). 0,5 gul lök Cirka 300 g champinjoner 1-2 vitlöksklyftor 2 dl Aito Oat Cuisine 3 tsk rapsolja 0,5 dl vitt vin (funkar med matlagningsvin) 1 grönsaksbuljongtärning eller fond efter smak salt och peppar bladpersilja parmesan (inte om du är vegan, så klart) Gör så här: Koka pastan cirka en minut kortare än angiven koktid för att få den al dente. Hacka vitlöken, gullöken och skiva svampen. Stek gullöken i olja och tillsätt den hackade vitlöken. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk. Tillsätt vinet/matlagningsvinet och buljongtärningen och låt koka ihop. Häll i havregrädden och rör runt. Smaka av med salt och peppar. Lägg på fat (jag tycker om att lägga upp all pasta på ett fat eller i en stor skål och så får man själv ta så mycket man vill). Strö över persilja. Buon appetito!