Gör det jag gör godast: lasagne. Har haft en rätt tuff helg av orsaker jag inte kan gå in på här på bloggen. Men istället för att glida in i någon sorts gråtig söndagsångest så försöker jag att lösa ångesten genom att fokusera på det jag kanske gillar allra bäst i livet efter nära och kära: lasagne! Och jag säger bara en sak, hemligheten till en smarrig lasagne ligger i såserna och det måste vara GRÄDDE i bechamelen. Min bechamel är så smarrig att Lilo säger att den till och med slår godis! Mina lasagnetips: 1. Koka köttfärssåsen lääääänge så den verkligen får gotta till sig. Ha gärna i lite pancetta (börja med att steka den) och rödvin. 2. Använd färska lasagneplattor. Lättare att ha koll på spänsten i plattorna på så sätt, tycker jag. 3. Ha ost och grädde bechamelsåsen. Börja med att smälta smör (mycket!) och rör ihop med mjöl. Koka upp mjölk och grädde och häll sen i mjölsmöret. Sen häller jag i en jäkla massa ost här. River av det som finns i kylen + parmesan så klart. Jag tycker att en lasagne ska byggas utan recept. Man liksom gör sina såser som man gillar och använder så mycket själv vill ha mellan plattorna. Buon appetito!