Ska jag berätta om den första gången jag bjöd hem Niklas på en dejt? Jag körde på en riktigt en cheesy tv-brasa och bjöd på Spaghetti med hjärtmusslor och tomat… Och det verkade ju funka eftersom vi nu är gifta? Kanske något för Alla hjärtans dag om du äter musslor, det vill säga. Det viktigaste? Överkoka inte pastan! Då kan allt gå åt helvete. Spaghetti med hjärtmusslor och tomat Du behöver: 1 kilo hjärtmusslor 4 liter kallt vatten 2 dl salt 400 g skalade tomater (burk) 400 g spaghetti Cirka 6 msk olivolja extra virgin 4 klyftor vitlök som hackas En halv röd chili som hackas 1 knippe bladpersilja som hackas 2 dl vitt vin 1 citron (zesten) salt peppar Gör så här: Blanda cirka 2 liter kallt vatten med 1 dl salt och häll på musslorna och låt stå cirka en timme. Spola musslorna under kallt vatten och låt stå cirka en timme till. Häll av det saltade vattnet och spola igen. Kasta de musslor som är trasiga är öppna. Koka pastan väldigt al dente, cirka 2 minuter innan angiven koktid. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs vitlök, chili och hälften av den hackade persiljan. Hacka tomaterna lätt (utan sin sås) och lägg i röran och fräs på några minuter till. Lägg i musslorna och rör om och häll därefter på vinet och låt koka i cirka två minuter till att musslorna har öppnat sig. Häll sedan i den nykokta pastan och låt det puttra i cirka 1-2 minuter på svag värme och rör om. Smaka av med citronzest (cirka en halv citron), salt och peppar och tillsätt resten av den hackade persiljan. Klart!