Jo, jag är ju väldigt förtjust i pasta och väljer det helst till middag eftersom det är så lätt att laga en god pastarätt på väldigt kort tid. Perfekt när man har små kids som måste ha mat "Nuuuuuu!". Tänkte lägga upp några av mina absoluta favoriter inom kort men tänkte ge några tips på hur man faktiskt får sin pasta att bli så bra som möjligt. [caption id="attachment_9877" align="aligncenter" width="1024"] Pasta la vista, baby.[/caption] Och nej, jag ska inte Paolo Roberto-mästra er, men det här är bara sådant du MÅSTE veta när ska koka din pasta för att den ska bli så bra som möjligt. Och nej, jag är ingen pastaexpert, bara en konsument som är uppvuxen på de gyllene kolhydraterna. 1 Stor kastrull och mycket vatten Nej, ta inte fram någon av dina minikastruller när du ska koka pasta. Oavsett vilken pastasort du väljer så behöver du en stor kastrull och mycket vatten. Pastan behöver utrymme helt enkelt. Du vill inte att den ska sagga ihop sig i liten kastrull. 2 Rör om! Nej, sätt dig inte och glo på tv när du kokar din pasta. Du måste övervaka den som att det vore din baby! Ja, men nästan i alla fall. Du behöver nämligen röra om ofta. Pasta som klumpar sig eller blir ojämnt kokt – inte smarrigt. 3 Var inte rädd för salt Du vill inte bara lättsalta ditt pastavatten. Du vill hardcore-salta det! Testa att hälla i dubbelt så mycket salt som du brukar och du kommer att märka att det inte alls blir så salt som du tror – bara mycket smaskigare. 4 Al dente – det viktigaste av allt! Två minuter innan den utsatta koktiden – börja att smaka av pastan för att se hur konsistensen är. Var inte rädd för ett visst tuggmotstånd. Du vill ha en spänstig pasta, inte en mjuk massa. https://www.instagram.com/p/BRlFmYMDe--/?taken-by=annikaleone ...och två nono:s! • Skölj inte pastan med kallt vatten efter den har kokat klart. Då försvinner stärkelsen som behövs för att få pastan och såsen att knulla ihop sig (förlåt jag kunde inte låta bli att skriva så, för det är ju det man vill att den gör). • Jag älskar olivolja – MEN inte i pastavattnet! Det behövs helt enkelt inte olja i vattnet för att få den smidig. Oljan förhindrar också såsen från att, ja, (läs ovan) med såsen.