En av fördelarna med att jobba hemma just nu är ju att man koka sin tomatsås sååååå länge. Och är inte tomatsås (Spaghetti Pomodoro) på riktigt det den godaste pastasåsen som finns? Och så enkelt att göra. Här kommer mitt recept på tomatsås (alla gör ju lite olika). Jag gillar till exempel att ha i lite färsk basilika, medan många tycker att det blir lite för besk smak. Och har jag en öppnad vinflaska hemma så häller jag i en skvätt av det i såsen (och i munnen). Du behöver: 1 burk krossade tomater 1-2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 msk tomatpuré salt svartpeppar en nypa socker basilika spaghetti parmesan en skvätt rödvin Gör så här: 1. Hacka lök och vitlök och fräs i en panna med olja. 2. Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. Låt tomatsåsen puttra i minst 45-60 minuter på svag värme. 3. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. Hacka ner några av basilikabladen och använd ett par till garnering. 4. Koka pastan al dente (kolla alltid av i tid) och rör ner tomatsåsen. Riv över parmesan! 5. Ät!