Ni vet när man ger barnet mat och de typ spottar ut det av avsky? Och så tänker man att man aldrig ska ge ungen det igen... Men visste du att mellan 8-15 gånger för ett barn att acceptera för dem okända livsmedel? Jag tycker den här faktan är rätt viktig att ha i tankarna, så att man inte bara låter sin ungen äta det den tycker är gott (typ bara onyttiga saker). HÄR kan du läsa dietisten Sara Asks tankar råd om hur man ska göra för att få kidsen att börja gilla nyttigare alternativ. Och på tal om Sara Ask, som jag tycker är så bra, så har jag snott ett recept här från hennes och Lisa Bjärbos bok "Ännu mera vego". Den här citronpastan är supersmarrig! Och barn (i alla fall de jag känner) älskar edamamebönor (bra snacks!). CITRONPASTA MED EDAMAMEBÖNOR (4 pers) 500 g gröna sojabönor (edamamebönor utan skal, finns ofta i frysdisken) 2 vitlöksklyftor 1 krm chiliflingor rapsolja att steka i 1 citron 1 dl riven parmesanost flingsalt svartpeppar Till serveringen rucola eller machésallad, citron, parmesanost och olivolja SÅ GÖR DU: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull, ochkoka bönorna i två minuter. Låt dem sedan rinna av iett durkslag. Hacka vitlök, och fräs i rapsolja i en stekpanna till-sammans med chiliflingor i någon minut. Vitlöken ska bara bli mjuk, inte få färg. Lägg i sojabönorna och låt dem bli varma. Riv skalet från en citron, och blanda ner det i pannan. Häll av vattnet från pastan, men spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, pastavatten och riven par- mesan. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera med pressad citron, mer parmesan och oliv- olja. Det är gott med rucola eller machésallad till!