Våfflor + mjukost = supersmarr! Jag gillar verkligen matvåfflor och de här KräftOstvåfflorna (smet + Kavli KräftOst eller RäkOst) är superlätta att göra – och Lilo älskar dem. En vardagsrätt med lyxkant helt enkelt som funkar för alla åldrar. Jag tar dock bort en del av toppingen på Lilos våfflor. Stenbitsrom är inte riktigt hennes grej... Att jag väljer att ha i ägg i smeten är för att jag inte vill att de ska vara frasiga, jag gillar en lite tjockare och mjukare variant. Våffla med KräftOst (för cirka fyra personer) Du behöver: 75 g smör 100-150 g Kavli KräftOst (mer eller mindre beroende på hur stark smak man vill ha) 4 dl mjöl (vanligt eller dinkel) 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 5 dl mjölk 2 ägg Topping (förslag): Smetana Dill Stenbitsrom (eller löjrom om du är tät) Räkor eller kräftor Rödlök (för dem som gillar det, inte jag...) Så gör du: 1. Hetta upp våffeljärnet. 2. Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, mjukosten och det smälta smöret. 3. Smörj järnet innan första lagget. 4. Grädda våfflorna. 5. Toppa med det du gillar! [caption id="attachment_5852" align="aligncenter" width="690"] #mjukostmys[/caption] Lilo får en egen variant med räkor och smetana som topping. Och så sparar jag en del av smeten, innan jag jag tillsätter osten, för att göra ett par efterrättsvåfflor också! // <![CDATA[ function countAdimpr(url) {var rndm = new Number(Math.round(Math.random() * Math.pow(2,24)));var Impurl=url.replace("http://blogg.amelia.se/annikaleone/impression/","http://blogg.amelia.se/annikaleone/impression/"+rndm);AdImpTracking = new Image();AdImpTracking.src = Impurl;}countAdimpr("http://fusion.bonniertidskrifter.se/impression/ixcpw/bt.bt.matning.tracking/bt_tracking_layout/258828835"); // ]] </p>