Annika Leone
Annika Leone bor på Södermalm i Stockholm med sin man Niklas, dotter Lilo och bonusbarn Fredrika. Annika brinner främst för feministiska frågor och försöker att få en förändring i samhället genom kroppspositivism. Hon har bland annat jobbat på Veckorevyn, Expressen, mama och KIT och har dessutom frilansat som skribent i många år. 2019 släppte hon succébarnboken ”Bara Rumpor”.
Annika har italienskt påbrå och med det kommer hennes stora intresse för det italienska köket och matglädje. Hon har också ett intresse för livsstil och skönhet – och älskar allt som har med njutning att göra!
Annons

Modebranschens skeva midjemått!

Svensk mode – kul! Eller hur? Men hur vore det om våra egna modeskapare kunde tänka utanför boxen och gå ifrån det mycket magra idealet? Att våga tänka en aaaaning nytt.
Totême är skapat av paret Elin Kling och Karl Lidman – två duktiga och framgångsrika personer i modebranschen.

Annons

Och jag har alltid hejat på deras framgång utomlands med det lyxiga modemärket. Men – så stötte jag på den här jobbannonsen från dem. De söker/eller sökte alltså en Fitting model för att för att få till den bästa möjliga passformen för vår kollektion är det viktigt att du har rätt mått”:
Toteme67-69 cm i midjan… 67 cm! Det är alltså sizen av en assiett (se min bild), alltså en mindre tallrik. Typ ett barns size?
Annika Leone
Jag fattar att storlekarna i modebranschen är skeva, och att Totême inte är ensamma om deras ”fitting size”. Men herregud – det är dags att vidga vyerna, bokstavligt talat.
/Mvh, 173 cm med midjemått 94 cm (var tvungen att mäta).

Annons

11 kommentarer till “Modebranschens skeva midjemått!”

 1. Charlotta skriver: 28 augusti, 2019

  Vad bra att du tar upp detta!!


 2. kem skriver: 29 augusti, 2019

  jag vet. det är galet. som kvinna ska man inte peta i maten för man bantar väl inte. men ändå anses smala kvinnor som finare och ha mer koll på sig själv. som om detta är något man kan välja. ibland spelar det ingen roll hur mkt man än tar hand om sig själv så kan man ha höfter eller icke pinnsmala ben för ens skelett och muskler tar ju också plats. blir så trött ibland.


 3. Linda skriver: 29 augusti, 2019

  Så sorgligt.
  Jag vet inte, blir typ modfälld?
  Kvinnor ser inte ut så i allmänhet, de måtten är bara till för några få.
  Kul med framgång men på vilka premisser?
  Kvinnors hälsa? Skeva kroppsideal gör att vi blir sjuka.


 4. Tali skriver: 29 augusti, 2019

  Idealet har alltid varit 60 så de har lättat på det . Säger inte att det är bra eller dåligt. Folk ser olika ut. Modeller är för att visa kläder. Skulle själv inte vilja slösa massa tyg. O 67 e vanligt


  1. Ewa skriver: 30 augusti, 2019

   Jag har mindre än 67, och jag känner mig inte ovanlig.


 5. Ewa skriver: 30 augusti, 2019

  67 cm, ett barns midja?Tror inte det.


 6. Annikacasaannika.blogspot.com skriver: 30 augusti, 2019

  Vad bra exempel med assietten! Hade ingen aning om hur mycket (lite!) 67 cm är! Och bra med ditt eget mått som jämförelse! Alltså, 67 cm!?!


 7. Sanna skriver: 1 september, 2019

  Håller med, helt sjukt ju! 67cm i midjemått är standard på tex polarn & pyret ”10-11års barn”, alternativt storlek 32 (XS) i andra tabeller. Bara att googla. Makalöst skevt.
  Med vänlig hälsning,// en som också har 94cm runt midjan och mäter 171cm


  1. Ewa skriver: 1 september, 2019

   Jag har XS och jag skulle inte vilja ha 67 cm midja Ett barn på 10-11 har inte utvecklat någon midja ännu, så det kan man inte jämföra med.


 8. M skriver: 10 september, 2019

  Ni borde verkligen rannsaka er själva, hur beter ni er egentligen? Jag och troligtvis många andra med mig, uppskattar inte att få sin kropp skrattad åt och jämförd med assietter och barn. Varför har ni detta behov av att jämföra och kategorisera kroppar? Det leder inte till en vidgad norm, där alla kroppar kan ingå, utan bara en ändrad norm med samma tråkiga gamla maktstrukturer, där vissa accepteras och andra inte… Löjligt.


  1. Pernillah skriver: 13 september, 2019

   Håller helt med dig M!
   Vad A och alla i dagens Sverige ”normalviktiga” kvinnor
   håller på med är ju att bara klanka ner på smala!
   Varför?
   Om det är så att vi alla ska få se ut som vi vill då måste ju A och alla
   andra ”normala” kvinnor låta oss få vara smala.
   Har alltid varit smal och mkt nöjd med det.
   Att en XS har smal midja är väl inte så konstigt.
   Med vänlig hälsning, Pernilla 170cm och XS & nöjd!


Dela på:
Annons
Laddar
https://annikaleone.femina.se/okategoriserade/helsingfors-miniguide/